3 greseli care afecteaza tenul

3 greșeli care afectează tenul

Din dorinţa de a îngriji cât mai bine tenul, mulți dintre noi ajungem să facem greşeli ce duc la rezultate dezastruoase. Dermatologii atrag atenţia la câteva dintre acestea, subliniind importanţa spălatului după folosirea apei micelare şi timpul în care trebuie lăsată să acţioneze masca pe bază de argilă.

Dacă până acum credeai că apa micelară poate lua locul demachiantului, neavând nevoie să fie îndepărtată, dermatologii susţin că aceasta este doar un înlocuitor al săpunului. De asemenea, masca de argilă nu trebuie lăsată până la uscare pentru a fi îndepărtată, deoarece usucă tenul, scrie Brightside.me.

  • Apa micelară nu se clătește: GREȘIT!

Apa micelară este foarte asemănătoare unei loţiuni, singura diferenţă fiind faptul că nu conţine alcool. Aceasta conţine însă alte ingrediente active (miceli), dermatologii avertizând că toată murdăria pe care o colectează rămâne pe faţă dacă aplicarea acesteia nu este urmată de spălarea tenului. Aceasta funcţionează exact ca apa cu săpun, iar folosirea pe lungă durată, fără aplicarea unei ape termale, va duce la iritare. Micela este defapt un agent tensioactiv, mai mult sau mai puțin spumant, precum săpunul, glucozidele din gelul de duș sau șampon. Cu toții știm cum acționează. Cu un cert efect de înmuiere, atrage particulele de murdărie/machiaj/sebum/etc., dar dacă nu clătim pielea după aplicarea apei micelare există marea șansă ca o mare parte din murdăria prizonieră să rămână pe piele, ceea ce duce la întoxicarea țesutului și, implicit, iritații.

  • Lăsaţi masca de argilă să acţioneze până la uscare: GREȘIT!

Fiecare tip de mască facială trebuie utilizat în conformitate cu instrucţiunile. Nu lăsaţi măştile pe faţă peste noapte, cu excepţia cazului în care producătorul recomandă acest lucru. Măştile din argilă trebuie înlăturate înainte de uscare. În mod contrar, masca va absorbi umezeala din piele, ducând la deshidratare.

Principiul de acțiune a argilei pentru piele este cel de transfer de substanțe, cu ajutorul unui solvent. Astfel, argila umedă aplicată pe piele transferă pielii în principal minerale dizolvate deja, și absoarbe din piele diverse toxine. Dacă masca de argilă rămâne uscată acest transfer nu mai este posibil iar argila va continua sa deshidrateze pielea.

Intr-adevăr, se recomandă să menținem masca de argilă pe ten timp de 20-30 de minute, dar, foarte important, să o și hidratăm constant. Recomandarea noastră este ca la fiecare 5-7 minute să pulverizați apă caldă cu ajutorul unei sticluțe cu atomizor.

  • Folosirea loţiunilor pe bază de alcool: DOAR PARȚIAL!

Loţiunile de faţă au ingrediente diferite, în funcţie de tipul de ten pentru care sunt create. În cazul produselor pentru ten gras, cele mai multe loţiuni conţin alcool, ingredient care, utilizat în exces, poate duce la creşterea producţiei de sebum fiindcă deshidratează pielea. De asemenea, dermatologii avertizează că loţiunile alcoolice nu trebuie aplicate pe întreaga faţă, ci doar în anumite zone, sau cu frecvență redusă.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

0