Veardi Holistic

Experiențe prin TERAPIA SHAKTI

Experiențe prin TERAPIA SHAKTI – Deși Shakti este conceput pentru stări modificate în general, a fost utilizat cu succes și pentru aceste experiențe și efecte:

OBE – out-of-body experiences

Experiențe prin TERAPIA SHAKTI – OBE nu sunt evenimente comune, iar apariția lor cu Shakti nu face excepție. Cu toate acestea, au existat câteva rapoarte despre experiențe din afara corpului (OBE) cu Shakti. Există un model (tip semnal, amplasare bobine etc.) care apare în aceste rapoarte și urmarea modelului poate crește șansele de a avea un OBE.

În majoritatea OBE raportate (multe experiențe Shakti nu au fost raportate până când persoana a scris să își actualizeze software-ul sau să ceară sfaturi tehnice), persoana și-a făcut ședința Shakti, apoi s-a culcat aproximativ o oră după terminarea sesiunii, iar în timp ce mergea să doarmă, aveau OBE-uri.

Casca Shakti a creat OBE-uri în laborator în condiții atente, în special liniște completă („acustică”). Casca în cauză folosește opt canale care mișcă câmpurile magnetice care poartă semnalele. Sistemul Shakti folosește două canale și este posibil să nu vă aducă la OBE, sau ar putea lua mai multe sesiuni pentru a face acest lucru.

Dacă cineva vrea să folosească Casca Shakti pentru a-și ridica șansele pentru OBE, ar trebui să știe că dacă istoricul lor neuronal face OBE puțin probabil pentru ei, astfel încât șansele au fost de 100 la 1, iar Shakti a făcut experiența de zece ori mai probabilă pentru ei, șansele ar mai fi 10 la 1.

În general, cu cât o persoană este mai „pe emisfera dreaptă”, cu atât sunt mai mari șansele de a avea un OBE. Unele caracteristici ale emisferei drepte includ: abilitatea de a „intra în” meditație, a fi liniștit în loc de vorbăreț, a fi mai predispus la frică decât la furie, a fi profund mișcat de muzică, a avea deja-vu din când în când, a avut cel puțin un vis lucid și problema ocazională de a găsi „cuvintele potrivite” pentru a se exprima. „Alfa-masculii” sau „alfa-femelele” se pot bucura de multe avantaje în viață, dar faptul că este predispus la OBE nu este unul dintre ele. Singurul lucru mai de încredere de a prezice cine este predispus și cine nu este, a avut cel puțin un OBE pe parcursul vieții.

Dacă doriți să folosiți Shakti pentru a încerca să aveți un OBE, ar trebui să faceți ședințe pe emisfera dreaptă (lobii temporari, lobii parietali sau zona din spatele lobilor parietali) folosind semnalele hipocampale, semnalul de 40 hertz sau semnalul „chirp”.

Este, de asemenea, o idee bună să faci exerciții mentale pentru a promova OBE-uri. De asemenea, puteți efectua o căutare pe Internet pentru „Cum să aveți experiențe în afara corpului” pentru mai multe sugestii și tehnici. Aceste tehnici, practicate în urma ședințelor Shakti, îți pot crește șansele pentru un OBE mai mult decât ar face de la sine. Doar un procent mic (doar unul din zece surse) au avut vreodată un OBE în viața lor și chiar mai puține le au în mod regulat. Numărul care le poate avea în voie este și mai mic.

Cu toate acestea, experiențele din afara corpului sunt foarte atrăgătoare pentru mulți oameni și sunt mulți care doresc să le experimenteze, chiar dacă sunt persoane „stângace”, dar care sunt dispuși să depună eforturi pentru a-și atinge scopul. Pentru astfel de oameni, în software-ul Shakti există sugestii pentru sesiuni care le pot oferi o șansă mai mare – chiar și o șansă mult mai mare – decât altfel.

Oricât de mult ar putea Shakti să-ți crească șansele pentru un OBE, ar trebui să îți dai seama că aceste călătorii în afara corpului nu sunt comune și că va trebui să participi învățând de la profesori și aplicând acele lecții.

Nu există o tehnologie „buton” pentru OBE. Tu, în calitate de stăpân al propriului tău creier și minte, ar trebui să te aștepți să depui efort indiferent de metoda aleasă pentru a-ți atinge scopul.

Vise lucide

Experiențe prin TERAPIA SHAKTI – Este important să înțelegem că Shakti nu ar trebui să fie considerat un dispozitiv pentru a induce vise lucide. Au existat prea puține rapoarte despre vise lucide pentru a justifica o astfel de așteptare. Cu toate acestea, Shakti a fost folosit pentru a realiza visările lucide. Nu au existat studii de laborator în acest sens, dar au existat câteva rapoarte Shakti – și un model a apărut.

Modelul este că visarea lucidă este cel mai probabil să fie raportată atunci când se folosește o sesiune. Alternează un semnal derivat din amigdală cu unul derivat din hipocamp. Aceste două semnale („Semnalele amigdalei și hipocampului în secvență”) sunt aplicate pe lobii frontali.

În aceste cazuri, ședințele Shakti au fost făcute mai întâi pe lobii temporali, urmată de o sesiune pe lobii frontali. Un studiu atent al acestui efect va constata probabil că ședințele eficiente asupra lobilor temporali folosind aceleași semnale vor fi o condiție necesară pentru visarea lucidă folosind această abordare.

Au existat alte rapoarte despre visarea lucidă cu această tehnologie, dar cele care au urmat acest model sugerează o strategie specifică, în timp ce altele nu. Nu au existat multe rapoarte despre visarea lucidă realizate în acest fel.

Cel mai important factor va fi cât de predispus este individul, și nu toată lumea are șanse egale de a avea experiența.

O abordare sobră ar fi să faci cinci ședințe Shakti pe lobii temporali, a șasea (și ultima) din serie fiind sesiunea lobului frontal folosind „Semnalele amigdalei și hipocampului în secvență”.

Au fost raportate și alte efecte legate de vise, cum ar fi rechemarea crescută a viselor și visele din ce în ce mai vii.

Ședința în două faze care aplică un semnal „chirp” ambilor lobi temporali, urmată de semnalul hipocamp pe lobul temporal drept poate fi, de asemenea, indicat pentru a provoca efecte legate de vis, mai ales atunci când sesiunea se realizează între o oră și 90 de minute înainte de a merge la culcare.

Dacă modelul din rapoarte este menținut, atunci va sugera (împreună cu studii conexe) că trecerea accentului de la lobii temporali la lobii frontali ar putea evita diferențele de lob temporal stânga / dreapta care, în mod obișnuit, inhibă visul lucid. Aceasta este doar o speculație. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a dezvolta o idee exactă despre bazele neurologice pentru visarea lucidă.

Îmbunătățirea stării de spirit

Experiențe prin TERAPIA SHAKTI – Casca Shakti are o sesiune numită „sesiunea Feelgood” care a generat rapoarte despre îmbunătățiri puternice ale dispoziției.

Majoritatea oamenilor care se simt rău în mod regulat (și aici nu vorbim despre tulburări psihice) au lobi temporali mai activi decât lobii frontali. „Sesiunea Feelgood” activează lobii temporali într-un mod lent și treptat, apoi mută brusc semnalele către lobii frontali. Activitatea care se construiește încet în lobul temporal (laturile capului) este brusc „împiedicată” în față, unde ridică nivelul de activitate acolo într-un mod destul de dramatic.

Utilizează două semnale; în formă de semnale unice amigdalei și hipocampului. Acestea sunt generate una după alta („în succesiune”) cu o „latență” de patru secunde între ele. Această latență imită spațiile creierului dintre aceste semnale.

Amigdala dreaptă și hipocampul stâng, cu conexiunile lor cu lobii temporali sunt ambele cruciale pentru menținerea dispozițiilor și emoțiilor proaste, cât și a obiceiului „gândirii negative”. Un mod de înțelegere a sesiunii „Feelgood” este faptul că le spune acestor structuri să își îndrepte ieșirea către lobii frontali ai creierului. Acest lucru imită schimbarea temporară de dispoziție pe care o putem avea atunci când primim vești bune sau când se rezolvă o problemă care ne deranjează sau când ne apropiem de un prieten. Proiectarea pentru această sesiune profită de relația dintre lobii frontali și stima de sine.

Toate emoțiile negative se bazează pe diferite niveluri de activitate în anumite părți ale creierului din partea stângă și dreaptă. Ședința de relaxare aplică semnalele în mod egal pe ambele părți ale capului, astfel încât cele care sunt liniștite în emoții negative sunt întoarse, iar cele care sunt puternice sunt oprite. Structurile decisive sunt echilibrate ușor unele față de altele. S-ar putea să credeți că ar fi mai bine să aplicați semnalele pe o singură parte pentru a obține același efect, iar acest lucru a fost încercat, dar rapoartele utilizatorilor Shakti au arătat că este mai puțin eficient decât metoda folosită în sesiunea Feelgood.

Îmbunătățirea meditației

Experiențe prin TERAPIA SHAKTI – Shakti poate fi folosit pentru a spori meditația, yoga și alte practici spirituale. Aceasta include și alte aparate pentru minte, cum ar fi tehnologia de bătăi binaurale, dispozitive de sunet și altele.

Shakti poate îmbunătăți meditația atunci când meditația se face după o sesiune Shakti. Efectul nu apare decât la o oră sau 90 de minute după încheierea sesiunii. Am putea spune că Shakti excită părțile creierului implicate în spiritualitate, astfel încât acestea sunt mai capabile să răspundă atunci când lucrezi cu ele din interior prin meditație.

Cu toate acestea, nu trebuie să meditați în timpul sesiunilor Shakti. Meditația în timpul ședințelor Shakti pare a fi ineficientă. Deși există excepții, unii oameni au raportat că meditația lor în timpul ședințelor a fost o luptă și că nu au putut „să intre în ea” așa cum au putut de obicei.

Ceea ce pare să se întâmple este faptul că o ședință Shakti îți activează creierul într-un singur tipar, în timp ce meditația sau alte aparate ale minții îți activează creierul în alte tipare. Meditația în timpul unei ședințe Shakti vă oferă creierului instrucțiuni contradictorii, astfel încât nici sesiunea și nici Shakti nu au efectul intenționat.

Când ședințele Shakti se fac mai întâi și meditația (sau o altă tehnică) se face mai târziu, activitatea suplimentară din creier poate fi direcționată către sarcinile de meditație. Rezultatul este că meditația poate merge mult mai adânc decât de obicei. Același lucru este valabil și pentru alte tehnici de dezvoltare a minții.

Regula pentru eficiența maximă în combinarea Shakti cu alte tehnici este „Shakti mai întâi, iar cealaltă o oră până la 90 de minute mai târziu”.

Pentru meditația Vipassana și Zen, atât sesiunile simțitoare, cât și cele de „stări modificate” sunt buni candidați pentru sesiuni de ambele părți ale capului, iar semnalele hipocampale sunt doar pe partea dreaptă.

Când faci ședințe Shakti pentru a spori meditația, este bine să ai răbdare, deoarece poate dura câteva ședințe înainte de a observa că aceasta devine mai profundă. De fapt, a te întreba „Meditația mea este din ce în ce mai adâncă?” poate fi o distragere de la meditație.

Septumul – Centrul de plăcere al creierului

Experiențe prin TERAPIA SHAKTI – Casca Shakti are un semnal derivat din septum, centrul plăcerii creierului. Septumul a fost numit „centrul plăcerii”, fiindcă are implicații în sex și orgasm. La bărbați, septumul are un nucleu în interior care este activat în timpul orgasmului, în timp ce femeile au patru. Septumul are o reputație de centru de plăcere încă de la începutul anilor ’60, când șobolanilor de laborator li s-au dat implanturi electrice în septum și au fost lăsați să-l activeze apăsând pe o bară. Au apăsat bara în mod constant, chiar până la punctul în care nu au mâncat și au dormit doar atunci când au fost epuizați. Acești șobolani erau mai interesați de centrul lor de plăcere decât de mâncare. Shakti este un tip de stimulare mult mai blând și neintruziv, așa că nu se așteaptă astfel de efecte dramatice.

Un raport a inclus „fermitate” și senzație sporită după sesiune, nu în timpul acesteia. Un alt raport spunea: „După ce l-am folosit timp de câteva zile, am observat că mușchii din brațele mele sunt mai grei / mai puternice… (și)… orgasm îmbunătățit, durată mai lungă, mai intens? … Cu siguranță aș spune că face trucul “. Acest semnal nu este un tratament pentru nicio afecțiune medicală care include simptome sexuale și nu s-au efectuat studii pentru astfel de afecțiuni. Pentru aceste probleme, consultați medicul dumneavoastră. Întrebările despre acest semnal pentru tulburări medicale vă vor trimite înapoi la medic.

Mai recent, semnalul Septum a fost utilizat peste lobii frontali, iar câteva rapoarte sugerează că poate crea relaxare.

Semnalul derivat prin septum nu va fi același pentru toată lumea. De exemplu, un neurolog a implantat electrozi în centrul plăcerii la unii dintre pacienții săi psihiatrici și i-a furnizat controale pentru auto-stimulare. El a descoperit că stimularea septumului a declanșat doar un răspuns atunci când se simțeau rău și nu atunci când se simțeau bine. Ca toate celelalte părți ale creierului, septumul are multe funcții și acestea nu se limitează la susținerea senzației sexuale, deci alte efecte sunt posibile, dar ar trebui să fie în concordanță cu rolul său de centru al plăcerii.

Acest semnal nu a fost testat pe animale.

Our Facebook Page!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

0