Shakti banner

Eseuri despre neuroteologie – Prof. Todd Murphy

ESEURI DESPRE NEUROTEOLOGIE – Eseuri despre neuroteologie – Prof Todd Murphy

de PROF. TODD MURPHY

Neuroteologia lui Dumnezeu, iluminarea, experiențele din afara corpului, deja-vu, experiențele în pragul morții (NDE) și modul în care spiritualitatea face parte din ceea ce ne face oameni.

Fie că Dumnezeu este în creier sau lucrează prin creier, puterea rugăciunii rămâne în mintea umană. Meditația funcționează făcând schimbări atât în creier, cât și în minte. Această idee a creat o nouă știință numită neuroteologie de mai mulți autori și jurnaliști, deși este într-adevăr neuroștiința comportamentală a religiei, misticismului și spiritualității.

Abordarea mea este diferită de a celorlalți din acest domeniu, precum Andrew Newberg sau Mario Beauregard. Cred că teoria evoluției este cel mai important concept pentru a înțelege de ce creierul păstrează experiențe și credințe spirituale în repertoriul său. Pentru a înțelege cu adevărat „creierul nostru spiritual”, trebuie să ne gândim la cum a evoluat. De asemenea, trebuie să analizăm modul în care spiritualitatea și religia ne-au ajutat să supraviețuim în zorii umanității, făcând schimbări în creier.

Eseuri despre neuroteologie – Prof Todd Murphy

– materialele sunt originale și prezentate în limba engleză – urmăriți linkurile –

Lecturi video despre Neuroteologie – O serie de nouă ore de prelegeri despre rolul creierului în experiențe religioase și mistice. Subiectele includ Dumnezeu, iluminarea, renașterea, abilitățile psihice, corpul sacru, neuroteologia practică, unele interviuri, prezentări și multe altele.

Rolul misticii și al misticismului în evoluția umană (o ipoteză evolutivă pentru neuroterapie) – Populațiile noastre produc în mod consistent un procent de oameni care se confruntă cu stări profunde modificate, impunând modele de comportament care au oferit beneficii grupurilor noastre sociale din istoria noastră evolutivă. Aceasta este o versiune simplificată a unei lucrări de jurnal (2010).

Iluminare – Acest eseu discută ce s-a întâmplat cu creierul lui Buddha în noaptea iluminării sale.

Reîncarnarea Darwiniană – Ideea renașterii face un pas important către știință atunci când este integrată cu teoria lui Darwin. Învățarea din viețile trecute conferă un avantaj important în culturile complexe, iar procesul de moarte uman, făcut explicit în Experiențele de moarte aproape, servește în acest scop. Reîncarnarea a fost o adaptare evolutivă care a contribuit la supraviețuirea speciei noastre.

Originile spiritualității în evoluția umană – Când oamenii au dobândit limbajul, am început să ne gândim la moarte în unele moduri foarte noi. Aceasta a creat un nou sentiment de a fi amenințat a cărui sursă se află în propriile noastre gânduri. Oamenii au răspuns la această nouă amenințare găsind un sentiment de spiritualitate care ne-a permis să ne înțelegem cu mortalitatea noastră.

Despre casca lui Dumnezeu – Acest articol discută casca Koren, adesea numită „Casca lui Dumnezeu”. Unele „droguri drepte” despre o tehnologie neînțeleasă. (Se deschide într-o fereastră nouă).

Efectele Căștii lui Dumnezeu replicate în mod independent de un grup de cercetători brazilieni într-o publicație din 2014. Folosind echipamente foarte asemănătoare cu cele ale Dr. Michael Persinger, au măsurat diferențe semnificative în vorbirea subiecților și controalelor, replicând unul dintre experimentele timpurii ale lui Persinger. Iată o discuție despre asta.

Testul de aptitudine spirituală – Citiți despre stările modificate subtile (cum ar fi deja-vu) și despre ceea ce spun despre aptitudinile voastre spirituale.

„Prezentă sesizată” – Înțelegerea sentimentului că există cineva în spatele dvs. când sunteți de fapt singur este un punct de plecare important în abordarea noastră pentru neuroterapie. Este o manifestare subtilă a simțului pe care îl folosim pentru a simți prezența fantomelor, spiritelor, îngerilor și chiar a lui Dumnezeu.

Dumnezeu – Experiența directă a lui Dumnezeu este una dintre cele mai înalte stări mistice pe care o persoană le poate atinge. Dacă există un Dumnezeu care trebuie experimentat, atunci ca orice altceva pe care îl percepem, Dumnezeu trebuie să apară prin creierul nostru. Acest articol datorează cartea lui Michael Persinger, „Bazele neuropsihologice ale credințelor în Dumnezeu”.

Un dialog în Neuroteologie – O conversație prin e-mail despre cum ar trebui să vedem informațiile din religiile tradiționale.

Evoluția lui Dumnezeu – Un articol bazat pe o prelegere susținută în martie 2005 la festivalul Winchester „Art & Mind”. Citire mai ușoară.

Casca Shiva God – faimoasa tehnologie de stimulare magnetică a creierului a Dr. Persinger, care induce experiențe spirituale în laborator, este disponibilă într-o versiune bazată pe computer.

Validarea noilor tehnologii pentru a trata depresia, durerea și sentimentul ființelor simțitoare: un răspuns la „Neuroștiința pentru suflet” – Persinger subliniază că unii dintre criticii săi se opun opiniilor și credințelor care i s-au atribuit în mod greșit. De exemplu, el nu crede că credința religioasă este un fenomen epileptic, iar teoriile sale nu se bazează pe religiozitatea în epileptice. Citiți acest lucru dacă doriți să fiți la curent cu evoluțiile din acest domeniu. (Articol tehnic – se deschide într-o fereastră nouă)

Experiențe în afara corpului (OBE) – Un studiu din 2002 realizat de Dr. Olaf Blanke a implicat Gyrus unghiular (o zonă de pe suprafața creierului) în experiențe din afara corpului. Acest articol răspunde la acel studiu la efectul că există alte zone în creier care ar putea fi implicate. Dacă cercetătorii consideră că interpretarea lui Dr. Blanke a rezultatelor sale la valoarea nominală, este posibil să rateze alte căi de anchetă.

Exerciții spirituale ghidate din științele creierului – Exerciții simple de imaginație, ghidate, care adesea au rezultate imediate.

Personalitatea spirituală – A face practică spirituală (sau a avea o trezire spirituală), are un impact asupra creierului, a minții și a personalității. Aceste schimbări se întâmplă sunt destul de ușor de prezis. Stările modificate de conștiință trăite prin spiritualitate creează câteva „trăsături” interesante.

Deja-Vu – este una dintre cele mai comune experiențe spirituale cunoscute. Adică dacă vă place. Dacă nu, este o problemă mai mare pentru medicul potrivit decât un templu. Deja vu este o schimbare în percepția momentului prezent și poate fi folosită pentru a îmbunătăți unele practici de meditație, precum Zen, care subliniază „aici și acum”.

Neurologia iubirii romantice – În multe feluri, dragostea romantică arată similar cu sentimentele religioase devoționale, iar dezamăgirile sale arată foarte mult cu „Noaptea întunecată a sufletului”. Neuroștiință pentru romanticul fără speranță.

Stimularea creierului meu ca și cale spirituală – Iată povestea mea, mai mult sau mai puțin. Când s-a terminat, veți găsi că accept multe dintre lucrurile pe care le predă psihicii, gurusii și religiile, dar în forme foarte diferite.

Arhetipuri – S-ar putea să vedem arhetipurile mai mult la alții decât la noi înșine. Evoluția poate ne-a oferit niște cabluri dure care ne permit să le vedem la alții, oferindu-ne un sentiment aproape instinctiv pentru modul de relaționare cu diferite tipuri de oameni.

Terenuri Sacre – O privire către Harbin Hot Springs, o stațiune spirituală și centru de retragere din nordul Californiei, care se află, de asemenea, într-unul dintre cele mai active din punct de vedere geologic din lume. Modificările geomagnetice interacționează cu procesele magnetice din creier, producând „puncte de putere” acolo unde este nevoie de un plus de conștientizare doar pentru a trece.

Constiinta – De unde provin fenomenele conștientizării conștiente? Această ipoteză sugerează că conștiința funcționează pentru a media stările de conștiință. Răspuns simplu pentru o întrebare îngrijorătoare. Nu este ușor de citit.

Terorismul – „Aș ucide în numele lui Dumnezeu” Ce au în comun oamenii doritori de a fi violenți pentru Dumnezeu? Și cât de diferit este un extremist religios de un credincios religios obișnuit?

Experiențe în pragul morții (NDE) în Thailanda – Experiența morții este diferită în diferite culturi, iar NDE-urile thailandeze oferă unul dintre cele mai bune exemple de experiențe specifice „culturii stării modificate” specifice culturii descoperite până în prezent.

Experiențe în pragul morții (NDE) în context – Acest articol discută modul în care sensul AND-urilor thailandeze are sens atunci când este privit din punct de vedere al contextului lor cultural și religios. Din acest studiu a fost editat un articol acceptat pentru publicarea de către Journal of Near-Death.

Sexul și stările de conștiință – Prea multă pornire? Prea puțină? Acest articol poate explica de ce.

Ochelari pentru îmbunătățirea acuității vizuale – Despre o pereche de ochelari care induc o îmbunătățire uimitoare a vederii. Dacă ați avut vreodată momente în care vedeți ca și cum ochii i-au fost lustruiți din interior și v-ați întrebat dacă este posibil să re-surprindeți acele momente, ar trebui să citiți acest lucru.

Inventarea Shakti – Un articol non-tehnic despre cum a fost inventată Shakti.

Acest material a fost preluat de pe site-ul oficial Spirituality and The Brain și tradus în limba română. Drepturile apațin autorilor. Eseuri despre neuroteologie – Prof Todd Murphy

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

0