PsihArtTerra banner

Despre Dr. Maya Rotaru

Psih-Art-Terapie cu foarte mare atenție la detalii psihice și fizice. Cu o orientare holistică și o îndelungă experiență în medicină și psihoterapie. Pune preț pe identificarea și creșterea nivelului de conștiință individuală și de grup, prin cunoaștere (noesiterapie), sondarea inconștientului (hipnoterapie), ghidare spirituală (sacroterapie), joc (ludoterapie) și mediere artistică (art-terapie). Despre Dr Maya Rotaru

Psih-artist în terapie – Un medic ce tratează viața ca pe o artă și tratează cu artă conflictele intrapsihice, apelând la referințe vizuale, scenarii, obiecte simbolice și jucării, făcând mai ușor procesul de informare, de educare și de vindecare la nivele profunde, prin procesul complex dar fascinant al noesiterapiei (terapie prin cunoaștere).

Despre Dr Maya Rotaru

Specializări:

  • Medic specialist în Medicină Generală – medicină de familie – formare universitară
  • Psiholog Clinician – formare post-universitară
  • Medic certificat în Terapii cu Cannabis Medicinal – formare post-universitară

Formări:

  • Psihoterapie Pozitivă – o metodă eclectică ce permite abodări cognitiv-comportamentale, experiențiale și abisale
  • Hipnoză clinică
  • Art-terapie
  • Tehnici de relaxare – Training Autogen SCHULZ
  • Focussing
  • Workshopuri: Terapie Gestalt și NLP

Cercetăm

Deschidem psih-artere –  suntem vii, trăim în căutare de sine și de sens, pe artere principale și sănătoase de circulație a informației. Rescriem matricea neuronală prin absorbția într-o matrice informațională upgradată în permanență la noi descoperiri.

Informăm

Aducem informație proaspătă, oxigenată, hrănitoare ca sângele arterial, pe o psih-arteră prin care hrănim și sufletul și trupul. Folosim referințe vizuale simbolice, pe principiul cum că o imagine face cât o mie de cuvinte. Așa avem șanse de învățare mai rapidă și fixare mai bună în memoria de lungă durată.

Educăm

Este bine să fii informat , dar nu este destul. Informația trebuie să se fixeze, să se internalizeze. Educăm pentru că uneori educația celor 7 ani de acasă
plus cea academică, nu sunt suficiente pentru a putea duce o viață sănătoasă. Identificăm măștile, tiparele, aducem în planul conștient mecanismele care cândva serveau în scop adaptativ, dar acum sunt consumptive și pot fi distructive. Ajutăm la implementarea și dezvoltarea de noi programe adaptative. Pe baza neuroplasticității creierului , am putea spune că ajutăm la formarea unui creier nou, și unui nou univers personal, și participăm activ la o renaștere într-un univers mai luminos și mai sigur.

Tratăm

Emoțiile negative sunt ca valurile, inundă planul conștient, îneacă, blochează în depresie ( omul trăiește mult în sentimente de rușine , vinovăție, tristețe, frică) sau în manie ( nevoie de control, furie, frustrare). Creierul reptilian dă comenzi de Freez și fight or flight, legate de conservarea speciei si a individului. Dar pentru oameni , de multe ori a fi înseamnă a avea: putere, bani , imagine , dreptate, etc.Acestea periclitate, declanșează aceleași reacții ca și cum ar fi vorba de amenințarea vieții. Oamenii fac mereu alegeri , dar de cele mai multe ori din frică. Iar viața ajunge să fie trăită mai mult ca o luptă pentru supraviețuire, și nu are dinamică și farmec. Deciziile sunt bine de luat în urma educației prin cunoaștere, și nu a educațeiei prin frică. Prin psihoterapie identificăm tiparele autodistructive, învățăm mecanisme noi de adaptare și de dezvoltare personală prin metode și tehnici eclectice.

Despre Dr Maya Rotaru

Noi facem o psih-artă pentru terra. Trasăm o hartă prin labirintul mental. Ușurăm sufletul omului, ieșirea sa la mal și îi facem calea mai ușoară pe Terra. Urmărim creșterea inteligenței emoționale și spirituale, cu integrarea sinelui, condiții absolut indispensabile unei vieți sănătoase și fericite.

Urmărește canalul YouTube al Mayei Rotaru:


Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

0